10 Mac, 2012

PM guna duit rakyat untuk pertunangan anaknya? MEMANG PUN!!!

Orang bodoh memang macam gitu...

PM nak guna duit sapa lagi kalau bukan rakyat yang dok bayar gaji dia?

Itu secara literalnya. Ini yang masuk kes dana awam pasal apa? Pejabat PM tak perlu tunggu permohonan maaf dari puak-puak kaki fitnah ni. Saman terus...

Lepas tuh, buat siasatan menyeluruh, macam maklumat-maklumat sebegini boleh terbocor. Mesti ada balaci-balaci cibai yang bawak keluar benda-benda sensasi macam ini.

Balaci-balaci ni bukannya fikir panjang mengenai maklumat-maklumat kabur macam ni, asalkan dapat bayaran yang munasabah, dia sanggup buat apa sahaja..
Pejabat Perdana Menteri menuntut Pengarah Strategi Parti Keadilan Rakyat (PKR), Rafizi Ramli memohon maaf atas tuduhan liarnya berhubung pembiayaan majlis pertunangan anak perempuan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dibuat menggunakan wang kerajaan.

Setiausaha Akhbar Perdana Menteri, Datuk Tengku Sariffuddin Tengku Ahmad dalam kenyataannya petang ini menafikan tuduhan tersebut sekeras-kerasnya.

Menurut beliau, tuduhan yang dilemparkan oleh Rafizi itu adalah satu fitnah yang jelas bertujuan untuk menjejaskan imej Perdana Menteri.

“Pengarah strategik PKR Rafizi Ramli perlu memohon maaf atas dakwaan beliau, yang mana ia adalah palsu, fitnah dan memburuk-burukkan reputasi Perdana Menteri.

“Majlis pertunangan tersebut tidak langsung menggunakan dana awam, ia dibayar sendiri oleh Perdana Menteri dan keluarganya,” kata beliau.

Rafizi hari ini membuat dakwaan melalui media berhubung majlis pertunangan itu kononnya menelan kos berjumlah RM409,767 dan bil majlis tersebut dialamatkan kepada Pejabat Perdana Menteri (PMO).

Anak perempuan Perdana Menteri, Noryana Najwa Najib bertunang dengan pemuda warga Kazakhstan, Daniar Nazarbayev di dalam satu majlis yang berlangsung di kediaman rasmi Perdana Menteri di Seri Perdana pada 17 Jun tahun lalu. – Mynewshub.my