14 Ogos, 2012

(Gambar) Kad undangan majlis perkahwinan gay tertera nama DS Anwar sebagai tetamu? Betul ke ni?

KUALA LUMPUR 6 Ogos - Paderi gay rakyat Malaysia yang 'berkahwin' dengan teman lelakinya di New York pada tahun lalu, mengadakan majlis resepsi di sini kelmarin.

Ngeo Boon Lin dan pasangannya, Phineas Newborn III dilaporkan memenuhi janji mereka untuk mengadakan majlis tersebut di tempat kelahirannya di sini.

Kira-kira 200 tetamu termasuk sekumpulan media berbahasa Cina menghadiri majlis tertutup itu yang diadakan di sebuah restoran makanan Cina di sini.
''Kami bersyukur boleh mencipta sejarah Malaysia di sini,'' kata Newborn.

Boon Lin yang berketurunan Cina dan tinggal di Amerika Syarikat (AS) sejak 1998 dikritik pegawai dan pemimpin agama Malaysia apabila dia 'mengahwini' Newborn yang merupakan seorang produser muzikal Broadway pada Ogos tahun lalu.

Boon Lin berkata, penganjuran majlis tersebut merupakan haknya untuk berkongsi kegembiraan dengan orang yang disayanginya di sini.
''Kerajaan dan pemimpin agama konservatif boleh membuat bising tetapi mereka tidak dijemput di sini.

''Saya sedar mengenai perkara sensitif di sini. Saya tidak mendesak perkahwinan gay dibenarkan di Malaysia,'' katanya kepada Associated Press.

Para jemputan ke majlis resepsi tersebut dibawa ke sebuah restoran makanan Cina di Kuala Lumpur itu dan menerima bungkusan coklat serta nota dalam bahasa Cina bermaksud Tuhan sayang gay.

Dua tetamu majlis tersebut mendendangkan lagu popular Endless Love nyanyian Lionel Richie dan Diana Ross manakala seorang penghibur transgender memuji tindakan Boon Lin.
- AGENSI

p/s: Sapa la punya angkara ni?

Sumber foto 
Sumber teks

[Ads: Apa kata cuba menghantar pesanan Raya melalui App #SemangatRamadhan. Setiap ‘share’ menyumbang RM1 kat badan amal]
[Ads: Selamilah dunia penuh keajaiban di #HKDisneyland! Terkini esklusif Grizzly Gulch, Toy Story Land dan banyak lagi!]
[Ads: The Pop Up Play feature on the #GALAXYSIII lets u watch video while sending email, like work & play at the same time!]
[Ads: Hari Raya semakin dekat – sampaikan la mesej #UEratkanLagi dan minta maaf zahir batin ]

5 comments

We should never allow this to happen in Malaysia. I'm totally against it!

WEI BODOH!! APAKAH ENGKAU ANWAR IBRAHIM? HAHAHA.. NAK BUAT FITNAH PUN JGN LA NAMPAK SANGAT BODOH TU!!

klu nk menipu pun agak2 laaaa.. lau invitation card mustila pd tuannya.. pehal lak korg yg pegang.. adoiii.. xtakot ke bulan pose ni kena panah petir sbb sebar fitnah??

Ada ke orang lurus bendul percaya kad jemputan gay kahwin untuk aljuburi tu?Tetiba pencinta aljub over react pulak.

Isu sebenar bukan pasal gimik kad kawin tu.Patutlah mudah sangat kena kencing dengan penyokong lgbt aljub.Isunya adakah umat Islam tidak perlu sensitif dengan provokasi paderi kristian yang gay itu?

Gay celaka(pinjam ayat n.ajis)tu dah tahu isu ni sensitif tapi dia buat juga majlis resepsi tu.Terang2 dia cabar umat Islam Malaysia.tapi apa umat Islam buat?Macam biasa senyap tak berkutik selagi tak melibat pemimpin politaik masing2.Ptuih


EmoticonEmoticon