12 Ogos, 2012

Apa persamaan antara Rafizi dan Namewee?

Kedua-duanya ternama dengan bakat pembohong masing-masing. Rafizi, seperti mana yang kita ketahui, penjenayah yang sedang bebas dan telah diangkat sebagai hero oleh pecacai-pecacai yang tak faham akan undang-undang.

Kononnya mahu bongkarkan kemungkaran, tapi korbankan integriti, maruah dan undang-undang untuk berbuat demikian.

Begitu juga dengan mamat sewel ini. Kononnya mahu menunjukkan beliau seorang yang patriotik dan sayangkan Malaysia dan juga-juga hero-heronya, lantas berbuat sesuatu, tetapi memalukan pula maruah hero yang kononnya mahu dipertahankan.

Baca laporan dibawah bagaimana maruah Datuk Lee Chong Wei dimalukan oleh Namewee...

BEIJING - Datuk Lee Chong Wei memohon maaf berhubung klip video penyanyi rap Wee Meng Chee atau Namewee yang menghina bintang badminton China, Lin Dan.

"Saya memohon maaf atas video tersebut, saya juga tidak tahu apa-apa tentang lagu itu, di sini saya ingin memohon maaf kepada semua, diharap peminat (badminton) China boleh memaafkannya," kata Chong Wei dalam laman web peribadinya di "microblogging" weibo, laman web di China yang bersamaan dengan Twitter.

Baru-baru ini, Namewee memuat naik klip video ciptaannya di laman web yang mengandungi maki-makian dalam bahasa Hokkien terhadap Lin Dan selepas Chong Wei kalah 21-15, 10-21, 19-21 kepada Lin Dan dalam perlawanan akhir badminton perseorangan lelaki Olimpik London, di Arena Wembley.

Klip itu kemudiannya, tersebar ke seluruh forum utama dan telah menimbulkan kemarahan di kalangan peminat badminton di China.

Media dalam talian China, Souhu melaporkan bahawa Namewee mempertahankan dirinya dengan berkata, dia hanya meluahkan perasaannya seperti seorang peminat biasa.

"Biasanya, peminat akan hanya marah di rumah, tetapi saya buat dalam bentuk video untuk menunjukkannya," dakwa beliau.- Bernama

Buat malu Malaya saja dua-dua mangkuk jamban nih!

[Ads: Ramadhan is a time to reconnect and start anew with your loved ones. Alif really struck a chord with me in this #UEratkanLagi]