14 Januari, 2013

Kalimah Allah: Nik Aziz jadi lalang terhoyong hayang!

Aik setelah majlis syura PAS memutuskan Allah tidak boleh diterjemahkan kepada tuhan agama lain, nada Nik Aziz berubah, bukan dulu dia bersama-sama menjual nama Allah kepada DAP dan anwar Ibrahim dengan murah ke? Dalam Hadis sudah dikahbarkan di akhir zaman fitnah akan berleluasa, fitnah mana lagi Altantuya? Rosmah? bukan tuan-tuan, inilah fitnahnya, nama Allah dijual dengan murah!

Sebenarnya Nik Aziz ini dimaksumkan oleh pengikut-pengikutnya, di mana setiap kesalahannya disalahkan kepada Hj Hadi (walaupun dalam kes ini Hj Hadi pun 2x5 sahaja) dan UMNO BN. 

Paling penulis ingat sewaktu anak murid ustaz syaitan (belajar agama tanpa guru sama dengan berguru dengan syaitan, hadis) iaitu Aduka Taruna yang tiba-tiba menjadi pandai agama lalu memaki hamun sahabat, imam Syafie dan isteri Rasullallah dan terang-terang menentang Hj Hadi. (banyak lagi anak murid ustaz google muncul selepas itu seperti C++, Abby Adabi dsb).

Apabila kesesatan anak murid syaitan itu dikecam oleh ulama pro BN, bebas dan PAS sendiri, tidak semena-mena muncul komen begini dari pengikut PAS, ini salah pemimpin PAS lah asyik UG, UG, UG (cubaan menepis kearah Hj Hadi) dan menyelematkan Nik Aziz walaupun ternyata Aduka Taruna taksub Nik Aziz dan membenci Hj Hadi. (salahkan UMNO tak payah cerita lah).

Kini setelah dihimpit keras oleh ulama pro BN, bebas, guru-guru pondok dan ulama PAS sendiri terutama Dr Haron Din dan Taib Azamuddin yang konsisten dari dulu menolak nama Allah diterjemahkan kepada tuhan syirik, dan setelah diputuskan oleh Majlis Syura PAS, kenyataan Nik Aziz berubah sekelip mata, pasanglah Hj Hadi jadi kambing hitam lepas ni.

Dari satu sudut takk kan tuan-tuan dan puan-puan tak nampak lagi petunjuk Allah ni? Lepas ini penyokong PAS akan bertungkus lumus dan berhempas pulas akan memusingkan fitnah ini untuk memaksunkan Nik Aziz, sasaran kambing hitam mereka sudah tentu BN selain Hj Hadi, jangan butakan mata tuan-tuan kerana petunjuk Allah sudah terang. BN, korup pun koruplah janji akidah kita selamat!

Junah: Jumpa orang PAS dengan ular, pancung orang PAS dulu (bukan amanat sesiapa).


,