30 Mei, 2013

Guru Cina di Gelang Patah 'naik tocang' gelar Melayu babi dalam kelas

Menangnya Lim Kit Siang di Parlimen Gelang Patah telah membuatkan para penyokongnya yang terdiri daripada mata sepet, naik tocang dan berasakan mereka sudah menguasai puncak dunia.

Sangka mereka, sebarang perbuatan mereka, tiada sesiapa pun yang dapat menghalang.

Bahkan mereka menyangkakan, kemenangan Lim Kit Siang dengan majoriti penguasaan Cina di Gelang Patah yang telah dimajukan oleh Kerajaan Melayu, membuatkan mereka bebas berbuat apa-apa sahaja.

Hari ini satu laporan polis telah dibuat terhadap seorang guru bernama POH KIM THYE, pengetua sebuah sekolah Cina di Gelang Patah yang telah menghina pelajar-pelajar Melayu di sekolahnya.
Perkara ini telah berlaku beberapa bulan sebelum PRU13. Laporan telah dibuat kepada Pejabat Pelajaran Daerah dan Jabatan Pelajaran Negeri. Bagaimanapun, sehingga laporan polis itu dibuat, tiada sebarang tindakan daripada PPD mahupun JPN diambil terhadap guru berkenaan.

Apakah sebenarnya Pejabat Pelajaran Daerah berdiam diri memandangkan kepala di PPD itu merupakan penyokong DAP dan Pakatan Rakyat?

Banyak sikap tutup kes membabitkan PPD dan Jabatan Pelajaran Negeri berlaku di seluruh Malaysia. Ketakutan yang amat keterlaluan atau barangkali juga, sengaja dibuat begitu agar DAP menjadi penguasa sebenar di Malaysia, dilihat sudah menjadi barah yang keterlaluan dalam sistem pendidikan dan pelajaran di negara ini.

Justeru, tidak menghairankan jikalau guru-guru di semua sekolah di Malaysia, menjadi KEPALA HAMLAU yang melihat politik sebagai kerja sampingan mereka, biarpun pada masa yang sama, mereka merupakan GOLONGAN YANG PALING DIMANJAKAN OLEH KERAJAAN.

Gelagat guru bernama POH KIM THYE itu seharusnya menjadi benchmark kepada Kementerian Pelajaran Malaysia yang sekarang ini kembali menggunakan nama pada zaman Anwar Ibrahim sebagai Menterinya iaitu Kementerian Pendidikan Malaysia. Terlalu banyak kes seperti ini dipandang sepi dan cuba ditutup oleh PPD dan Jabatan Pelajaran Negeri. Dan yang lebih menarik ialah apabila membabitkan kenaikan pangkat, puak-puak yang begitu aktif menentang majikan mereka itulah yang akan dinaikkan pangkat terlebih dahulu!!!

Siapa lagi yang berani menegur atau mengambil tindakan terhadap KEPALA-KEPALA DALAM PPD mahupun JPN apatah lagi dalam KPM yang sewenang-wenangnya menjadi apparatus kepada Pakatan Rakyat tanpa menghiraukan tugasan dan tanggungjawab sebenar mereka?

TFK

2 comments

Masa'alah Melayu ialah "Philliophobic" berbanding dengan bangsa lain , terutamanya Cina yang rata-rata "Xenophobic". Tidak mustahil Melayu akan jadi Rohingya satu hari nanti.

DI MINTA PIHAK BERKUASA MEMBUAT 1 TINDAKAN YG SEWAJAR NYA..JGN PLAK NNT P TANGKAP TPI X SAMPAI 24 JAM DAH DIBEBASKAN..ORG MCM NI SEPATUTNYA DIPENJARAKAN TERUS..X PUN DI BUANG TUGAS UNTUK MENGAJAR LAGI..SB SAYA RASA ORG MCM DIA NI TIDAK LAYAK DI GELAR SEORG GURU..SEBAGAI SEORG GURU DIA TAK AKAN BUAT KEJE2 BODOH MCM NI..GURU HARUS ADA PRINSIP..MATLAMAT..DIA X LAYAK UNTUK MENGAJAR ANAK2 KITA....HARUS DIBUANG TUGAS..HARUS...


EmoticonEmoticon