19 Jun, 2013

Gadis dakwa diperkosa setelah kekasih mungkir janji

Kuala Lumpur: Berang selepas teman lelaki bukan saja mungkir janji untuk mengahwininya tetapi membawa pulang kekasih baru ke rumah mereka di sebuah flat di Pantai Dalam, di sini, mangsa tampil membuat laporan dirogol lelaki itu.

Difahamkan, mangsa turut mendakwa disamun teman lelakinya membabitkan kerugian hampir RM2,000 selepas diperkosa teman lelakinya itu.

Berikutan kejadian itu, sumber berkata, mangsa berusia 46 tahun itu yang tidak puas hati dengan tindakan kekasihnya membuat laporan polis, kelmarin.

Menceritakan kejadian diperkosa teman lelakinya pada Mac lalu, mangsa memberitahu teman lelaki berusia 40-an itu mengajaknya melakukan hubungan seks.

“Mangsa pada mulanya menolak ajakan itu. Namun, lelaki terbabit merayu dan berjanji mahu berkahwin dengan mangsa selepas itu.

“Mangsa diperkosa lelaki terbabit di rumah disewa mangsa. Malah, selepas melakukan perbuatan keji itu, lelaki terbabit turut mengambil wang tunai mangsa,” katanya.

Sumber berkata, mangsa yang pada mulanya percaya dengan janji manis teman lelakinya itu tidak membuat laporan polis mengenai tindakan keji lelaki itu.

“Bagaimanapun, selepas tiga bulan berlalu, teman lelakinya dipercayai bermain kayu tiga dengan membawa wanita lain pulang ke rumah mangsa,” katanya.

Berikutan itu, mangsa tampil membuat laporan di Balai Polis Pantai, di sini, untuk tindakan selanjutnya.

* Sumber myMetro


EmoticonEmoticon