25 Jun, 2013

Wow! Antara Amoi dan Abby Abadi, mana lebih hot dan seksi...?

Entah dari mana Abby Abadi mula berguru untuk mempertahankan agama Islam hingga meredhakan seorang penggunan laman sosial yang bernama Sally Yen yang mengutuk agama Islam secara terang-terangan.

Sebelum ini, seorang wanita berbangsa Cina telah mengeluarkan satu kenyatan di FB berkenaan definisi Islam serta penilaian beliau terhadap Nabi Muhammad S.A.W. Penulisannya begitu menghiris perasaan umat Islam kerana keceluparan tulisan yang melampau.

Tidak disangka-sangka pula Abby Abadi tiba-tiba melalui twitternya menulis seolah-olah menidakkan perbuatan wanita ini yang menghinan Rasullullah dan Islam.

Abby beranggapan wanita ini mempertahankan kepercayaannya, so dia tidak boleh dipersalahakan. Mempertahankan kepercayaan dengan menghina sesuatu agama yang lain dibenarkan? Adakah Abby hanya mampu menanggukkan kepala jika agamanya dihina sedemikian?

Abby nampak gayanya semakin desperate untuk buat comeback setelah selesai PRU13 ini. Kewujudannya semakin dilupakan. Lantas tindakan drastik seperti ini diharap dapat membuka mata pemimpin PAS bahawa Abby masih hidup dan seksi!

1 comments so far


Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
Baca selanjutnya...


EmoticonEmoticon