22 Februari, 2014

Pemilik Laman FB 'Murtad in Pantai Timur' bekas pelajar MRSM

Selain mendakwa dirinya kafir kerana sudah murtad, pemilik sebuah akaun Facebook (FB) dikenali sebagai Murtads in Pantai Timur (MPT) turut biadab apabila mengatakan Allah SWT tidak wujud serta mengeji Nabi Muhammad SAW.

Itu antara pos pengendali FB berkenaan yang mendapat kecaman hebat orang ramai yang mahu laman itu segera ditutup, namun tidak diendahkan pemiliknya malah mencabar pihak terbabit melaporkan perkara itu kepada pihak berkuasa serta akhbar termasuk Harian Metro.

Berdasarkan pemerhatian Harian Metro, laman memperjuangkan murtad di negeri Darul Naim, Darul Iman dan Darul Makmur sebagai motonya, baru dimulakan pada 12 Februari lalu dan sehingga kini sudah mengumpul lebih 2,000 ‘likes’.

Malah dalam satu pos, pemilik akaun terbabit turut menyatakan ‘Majulah Murtad untuk Pantai Timur’ dan mendakwa penganut agama Islam adalah bodoh.

Hampir keseluruhan pos pemilik FB biadab itu adalah provokasi kepada umat Islam dan menggunakan loghat Pantai Timur dalam tulisannya.

Pemerhatian juga mendapati, pemilik FB berkenaan mendakwa dia adalah anak jati Kelantan dan sudah murtad serta memperkenalkan diri sebagai Che Awe Donde atau Pok Nik.

Katanya, memandangkan usia sudah meningkat dan tua selain mempunyai ilmu tinggi, dia sedar Islam yang dianuti selama ini sebenarnya adalah agama palsu.

Pemilik FB berkenaan turut mendakwa semakin tinggi belajar mengenai agama, baru diketahui Islam adalah agama bodoh dan dia kini berjuang untuk murtad.

Menurutnya, dia akan berjuang menyedarkan masyarakat Islam bahawa agama rekaan Nabi Muhammad (dipanggilnya Muhammad babi) akan dihapuskan dari muka bumi Kelantan.

Berikut maklumat pemilik page Murtad In Pantai Timur – MPT itu:

id: 1452759477
name: Juli Jalaludin
first_name: Juli
last_name: Jalaludin
link: http://www.facebook.com/juli.jalaludin
gender: female
locale: en_US
username: juli.jalaludin Juli Jalaludin

Di bawah ini saudaranya yg berdekatan:

https://www.facebook.com/jasrul.jalaludin (abang)
https://www.facebook.com/julieni.jalaludin (kakak)
https://www.facebook.com/hja931ba52b0h0 (abang)
https://www.facebook.com/salniah.muhammadshah (sepupu)

Patut ke kita libatkan keluarga si murtad ni? Mungkin boleh dapat info sikit dari keluarga dia.

2 comments

Assalam.. kita jgn doakkn azab pd org lain, kita doakn supaya beliau balik kepangkal jalan beriman kepada allah taala.. amin... jgn lupa doa utk kita skali. Ssiapa yg tidak beriman kepada allah taala, tak payah kita doakn, memang allah dah sediakan azab untuknya. Belia telah dipengaruhi oleh mubaligh2 kristian kat beliau blajar, spatatutnya kerajaan malaysia memantau pelajar2 kita disana hantar ustaz atau ustazah.. entah lah! Mungkin pendapat aku ni salah.. tp harap2 betul lah... ya allah ampunkan dosa2ku....


EmoticonEmoticon