26 Februari, 2014

Pramugari dicabul, dibogel dalam kereta di Nilai

Gambar hiasan
Nilai: Dua pramugari sebuah syarikat penerbangan tempatan bukan saja disamun, malah seorang daripada mereka mengalami detik hitam apabila dilarikan hampir 10 kilometer sebelum dibogelkan dan gambarnya dirakam.

Mangsa berusia awal 20-an itu dikatakan disamun di Bandar Baru Nilai jam 7 pagi kelmarin.

Sumber polis berkata, sebelum kejadian itu, kedua-dua mangsa menaiki sebuah kereta dalam perjalanan pulang dari sebuah kelab malam ibu negara dengan mangsa mahu menghantar rakannya pulang ke rumah sewa di bandar berkenaan.

Menurutnya, ketika dalam perjalanan, sebuah kereta dinaiki tiga lelaki dan seorang wanita dikatakan mengekori kereta mangsa dan menghimpit kereta mangsa sebaik tiba di laluan sunyi.

“Ketika itu, kereta dinaiki keempat-empat suspek membunyikan hon sebelum melanggar kereta mangsa menyebabkan mangsa yang ketakutan bertindak memecut laju.

“Suspek kemudian mengejar kenderaan mangsa sebelum sekali lagi melanggar keretanya hingga terbabas ke tepi longkang,” katanya.

Katanya, tiga lelaki keluar dari kereta berkenaan lalu memecahkan cermin kereta mangsa sebelum mengarahkan kedua-dua pramugari berkenaan menyerahkan barang berharga.

“Seorang daripada suspek mengambil telefon bimbit rakan mangsa sebelum meraba mangsa menyebabkan wanita itu melawan manakala dua lagi suspek mengarahkan mangsa yang duduk di depan dengan menarik tangannya masuk ke dalam kereta,” katanya.

Menurutnya, rakan mangsa mendapatkan bantuan orang awam untuk membawanya ke balai polis berhampiran bagi membuat aduan.

“Mangsa yang dilarikan suspek itu bukan saja dibogelkan, malah gambarnya turut dirakam ketika berada dalam kereta berkenaan,” katanya.

Ketua Polis Daerah Nilai Superintendan Abdullah Roning mengesahkan kejadian itu dan berkata, siasatan lanjut masih dijalankan.

2 comments

Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
Baca selanjutnya...


Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac Apple. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...

Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
Baca selanjutnya...


EmoticonEmoticon