30 Mei, 2014

(Foto) Akhbar Jerman siar gambar punggung Kate

London: Sebuah akhbar Jerman berdepan dengan kemarahan keluarga diraja Britain apabila ia menyiarkan gambar punggung Kate Middleton.

Gambar itu dirakam ketika lawatan Kate ke Australia apabila gaunnya terselak kerana ditiup angin.

Seluar dalam nipis yang dipakainya tidak dapat membantu melindungi punggungnya.

Akhbar tabloid Bild am Sonntag menyiarkan imej berkenaan dengan tajuk yang kurang enak didengar.
Gambar itu turut digandingkan bersama pelakon realiti televisyen Amerika Syarikat, Kim Kardashian dan adiknya Khloe yang terkenal kerana bentuk pinggul mereka dengan kapsyen bermakna: “Khloe, Kim dan Kate – punggung yang menarik perhatian kita sejak beberapa hari lalu.”

Pencabulan privasi itu berlaku kurang dua tahun selepas Putera William dan Kate memfailkan tindakan undang-undang terhadap majalah Perancis yang menyiarkan gambar separuh bogel Kate ketika bercuti.

Gambar terbaru itu diambil ketika Kate hendak menaiki helikopter ke Sydney selepas melakukan lawatan rasmi ke Blue Mountains bersama William bulan lalu.

GAMBAR yang disiarkan akhbar Bild.
Seorang jurugambar sempat merakam gambar ketika gaun Kate terselak dan menawar menjualnya kepada beberapa akhbar antarabangsa.

Ia dilaporkan dijual kepada pembida tertinggi selepas akhbar Britain enggan menyiarnya.

Bild turut menyiarkan gambar itu di laman webnya dengan kapsyen nakal bermaksud: “Terima kasih kepada angin kerana menampakkan dalaman keluarga diraja.” - Agensi


EmoticonEmoticon