22 Januari, 2015

(Video) Zamani jadi mangsa buli polis ketika ditahan di balai

Selepas ditahan pihak polis atas tuduhan penagihan dadah, tersebar sebuah video yang menunjukkan vokalis popular kumpulan Slam, Zamani dibuli ketika berada dalam lokap.

Menerusi klip video berdurasi 1.24 minit itu menunjukkan Zamani yang kelihatan digari pada tangannya dipaksa menyanyikan lagu Gerimis Mengundang.

Akibat tersebar rakaman itu di laman sosial, ia menimbulkan kemarahan orang ramai khusus peminat Zamani dan Slam yang menyifatkan perbuatan berkenaan sebagai suatu yang mengaibkan.

Malah, peminat juga mempersoalkan tindakan rakaman itu dilakukan dan meminta pihak atasan Polis Diraja Malaysia (PDRM) mengambil tindakan sewajarnya.

Zamani atau nama sebenarnya Zamani Ibrahim, 43, ditahan bersama seorang wanita berusia 33 tahun yang turut positif dadah jenis Methaphitamine kira-kira pukul 12.30 tengah malam semalam.

Penyanyi itu ditahan dibawah Seksyen 12(2) Akta Dadah Berbahaya 1952 & Seksyen 15(1)(a) Akta Dadah Berbahaya 1952.

Hasil pemeriksaan, satu paket plastik disyaki dadah jenis Heroin seberat 1.2 gram telah ditemui di dalam salah sebuah bilik di kediaman penyanyi itu.

Soal siasat awal mendapati suspek (Zamani) mengaku terlibat dalam aktiviti penagihan dadah jenis Syabu dan Heroin selama 10 tahun.


EmoticonEmoticon