07 Mac, 2015

Lacur diri langsai hutang along

Gambar hiasan
KUALA LUMPUR - Peminjam wang tidak berlesen ataupun Along sanggup melakukan apa sahaja termasuk menjadikan mangsa sebagai pelacur untuk mendapatkan balik wang mereka.
  
Mangsa yang tidak mempunyai wang untuk membayar balik pinjaman diminta melakukan khidmat seks di rumah pelacuran sebagai gantian untuk membayar balik hutang mereka.
 
Yang Dipertua Persatuan Keselamatan Pengguna Kuala Lumpur (PKP) Samsudin Mohamad Fauzi berkata sepanjang tahun lepas, PKP menerima tiga aduan berbeza daripada wanita berumur awal 30 tahun, yang ditawarkan kaedah pembayaran tersebut.
  
"Mangsa yang ketakutan tanpa berfikir panjang bersetuju menjual kehormatan mereka sebagai tukaran untuk membayar hutang kepada Along.
  
"Mereka memberitahu PKP menerima panggilan daripada sebuah rumah pelacuran tidak sampai 15 minit selepas bersetuju dengan tawaran Along," katanya kepada Bernama hari ini.
 ‎
Samsudin berkata bagaimanapun mangsa terselamat apabila PKP membantu mereka membuat aduan kepada polis pada hari yang sama.
  
"Kami segera membawa mangsa membuat laporan polis bagi mendapat perlindungan daripada ancaman Along," katanya.
  
Beliau berkata PKP berharap mangsa tidak mengikut bulat-bulat permintaan daripada Along.
 
 "Along juga manusia biasa dan negara kita mempunyai undang-undang jadi orang ramai tidak perlu rasa takut dengan mereka.
  
"Saya nasihatkan kepada orang ramai yang berhajat untuk melakukan pinjaman dengan Along sama ada mengguna nama sendiri atau nama isteri agar mencari kaedah lain bagi menyelesaikan masalah kewangan mereka.
 
 "Fikir dua kali sebelum membuat pinjaman dengan Along kerana ia boleh diibaratkan sebagai 'keluar dari mulut singa dan masuk ke mulut naga'," katanya. - Bernama

1 comments so far

Apakah Anda perlu pinjaman? Atau apakah Anda menolak pinjaman oleh bank atau lembaga keuangan untuk satu atau lebih alasan? Anda memiliki tempat yang tepat untuk solusi pinjaman Anda di sini! Cahya Kirana Kantor Loan memberikan pinjaman kepada perusahaan dan individu pada tingkat bunga rendah dan terjangkau dari 2% Silahkan hubungi kami di email kami: cahya.creditfirm@gmail.com, hubungi kami hari ini dan mendapatkan pinjaman Anda, tanpa stres. terima kasih.
kita pada Tuhan percaya


EmoticonEmoticon