19 Jun, 2015

'Dr M takut, maki saya kucing kurap' - Chegubard

Pengerusi Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) Badrul Hisham Shaharin berkata Tun Mahathir Mohamad menggelarnya “kucing kurap” kerana takut dengan kritikan pada bekas perdana menteri itu.

Badrul atau lebih dikenali sebagai Chegubard berkata kenyataan Mahathir di depan sekumpulan “kaki sorak dan ampu”semalam hanya memalukan dirinya sendiri.

“Semua orang tahu semalam Tun M telah buat perjumpaan dengan NGO seramai 50 orang yang memang kaki sorak, kaki ampu dan dah kenyang dengan dia (Mahathir).

“Dia hina saya adakah saya rasa terhina. Saya tidak rasa terhina.

“Sebagai negarawan umur 90 tahun dia panik, dia tertekan dengan kempen kami. Dia terpaksa gunakan bahasa kesat panggil orang kucing kurap depan media, depan orang ramai.

“Maknanya Dr Mahathir menghina diri dia dan memalukan diri dia sendiri,” kata anggota PKR yang digantung keahlian itu dalam sidang media di Petaling Jaya.

Mahathir semalam menggelar Badrul kucing kurap apabila mengulas pertanyaan peserta yang membangkitkan soalan sama ada beliau bersedia menerima undangan sebuah lagi program dialog 'Nothing2Hide' anjuran SAMM.

Sementara itu, Badrul turut mengumumkan penerbitan sebuah buku bertajuk “Wajah Sebenar Mahathir” yang memuatkan dakwaan salah laku Mahathir selama 22 tahun menjadi perdana menteri.

Badrul berkata buku itu dicetak sebanyak 40,000 salinan dan telah diedarkan sebanyak 10,000 naskah.

Katanya, buku itu akan diedarkan ke seluruh Malaysia, terutamanya kepada penjawat awam.

Jelasnya, penerbitan buku itu sebahagian dari kempen “Sudahlah Mahathir” yang dilakukan sejak dua minggu lalu.

Badrul ketika ditanya tujuan sebenar menyerang Mahathir ketika orang ramai sedang mengkritik Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak, menjawab:

“Sebab Najib sudah ramai orang serang. (Saya hendak) bagi tahu rakyat Malaysia, Mahathir bukan hero,” katanya.


EmoticonEmoticon