16 Julai, 2015

Rakaman aksi seks dalam bilik salin pakaian tersebar

SATU video seks menunjukkan seorang lelaki berkaca mata dan seorang wanita melakukan seks di sebuah cawangan butik pakaian UNIQLO di Beijing yang menjadi viral, memberi tamparan hebat kepada usaha kerajaan China untuk menerapkan 'nilai penting sosialis'.

Filem satu minit yang bocor ke media sosial pada malam Selasa lalu, merebak pantas melalui WeChat dan Weibo (Twitter versi China).

Populariti video itu yang menarik sudah dilihat berjuta-juta orang serta rasa tidak senang Beijing menyebabkan syarikat Jepun yang memiliki UNIQLO terpaksa memberi tindak balas.

"Kami ingin mengingatkan orang ramai untuk mengutamakan akhlak sosial dan menggunakan bilik persalinan di premis dengan cara yang betul," kata kenyataan UNIQLO yang turut menafikan khabar angin bahawa ia menjadi dalangi video itu sebagai taktik pemasaran.

Beberapa pegawai kanan dua syarikat internet China daripada dipecat selain syarikat itu diberi amaran keras kerana membiarkan rakaman itu terlepas di internet.
"Video tidak senonoh ini merebak seperti virus dan bertentangan dengan nilai teras sosialis," kata Xu Feng, Pengarah Pentadbiran Siber China (CAC).

Polis kini sedang menyiasat siapa menghasilkan rakaman itu dan bagaimana ia muncul di internet. - The Guardian

- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/64577?m=1#sthash.fS1cIaKb.dpuf


EmoticonEmoticon