31 Ogos, 2015

Susulan ditangkap khalwat, Ustaz Sharhan akhirnya buat pengakuan

Seperti biasa, orang kita suka bergossip. Lihat saja tajuk, tanpa baca artikel ada yang sudah terus melompat-lompat di ruang komen. Ini berlaku pada artikel kami yang mengulas pertanyaan pembaca tentang isu Ustaz Sharhan yang beritanya tersiar di akhbar kelmarin.

https://www.facebook.com/wargaprihatin/photos/a.201867952785.170933.176792972785/10154153524002786/?type=1

Apa yang kami kongsikan adalah bersifat neutral. Kami rungkai kemungkinan yang berlaku di sebalik kisah itu. Kami sendiri yakin bahawa beliau sudah bernikah dengan wanita itu. Bukan menjadi suatu yang pelik lagi bagi pasangan yang bernikah langsung dengan wali keluarga wanita ataupun bernikah di luar negara.

Dalam hal sebegini, ianya dipandang salah pada sisi undang-undang negara, tetapi sah pernikahan itu dari sudut syarak dan fiqahnya. Jika tidak, tentulah Ustaz juga tidak berani berada di bilik itu memandangkan beliau adalah orang yang 'ada nama'..
Alhamdulillah, terima kasih kita ucapkan kepada pengirim keratan akhbar ini.

Bolehlah sama-sama kita jadikan asas untuk membersihkan nama Ustaz Sharhan berikutan berita yang tersiar di akhbar itu...Insya Allah.

Tentu kita tidak berminat untuk viralkan keratan akhbar ini. Namun begitu kami seru, agar kita ubah paradigma minda kita. Jika selama ini kita suka sebarkan gosip, biarlah kali ini kita suka pula untuk menyebarkan sesuatu yang membawa kebaikan kepada manusia.l


EmoticonEmoticon