11 September, 2015

(Audio 18 SX) Rengekan seks pengetua dan guru wanita dirakam pelajar

KERANA leka memadu asmara, seorang pengetua dan guru di sebuah sekolah tidak menyedari bahawa perlakuan mereka itu telah direkodkan oleh pelajar yang kemudian memuat naik video rakaman berkenaan dalam YouTube.

Perkara berkenaan terbongkar akhirnya selepas video bunyi rengekan Graham Daniels, 51 tahun, serta guru wanita terbabit, Bethan Thomas, 37 tahun, ditonton oleh pelajar mereka sendiri.

Susulan perlakuan tidak senonoh mereka berdua yang berlaku di pejabat Daniels, satu inkuiri disiplin telah diadakan dan jika didapati bersalah, mereka boleh disingkirkan daripada jawatan terbabit.

Selain itu, pendaftaran mereka sebagai pengajar juga boleh ditarik balik. Kejadian itu berlaku di sekolah Bryntawe Comprehensive di Swansea, Britain.

Menurut pegawai daripada jawatankuasa gerak kerja pendidikan, Louise Price, kedua-duanya mempunyai hubungan meskipun Daniels sudah berkahwin.

“Perlakuan seks itu telah dirakamkan oleh pelajar yang kemudian berkongsi dengan pelajar lain. Perbuatan ini jelas tidak boleh diterima antara dua pengajar profesional di kawasan sekolah ketika pembelajaran,’’ katanya.

Jelas Price, apabila mengetahui video berkenaan dimuat naik dalam media sosial, Daniel kemudiannya segera memanggil pelajar itu ke rumahnya dan meminta dia menarik balik rakaman video terbabit.

Pelajar itu akur dan berbuat demikian. Namun sesi pendengaran kes itu bersambung pada waktu yang akan ditetapkan kemudian. – Agensi


EmoticonEmoticon