01 September, 2015

Demi Agenda Parti, Maha Firaun Tiba-Tiba Jadi Kawan

BAK kata Mantan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir sendiri, Melayu memang mudah lupa. Labih malang apabila kelupaan itu diambil kesempatan pula oleh bangsa lain.

Itulah yang boleh diibaratkan dengan tindakan Tun menghadiri perhimpunan Bersih 4.0 Sabtu lalu. Beliau bukan sahaja menelan semula kritikan sendiri malah sebenarnya telah ‘diejek’ oleh Penasihat DAP Lim Kit Siang menerusi ‘pujian’ atas kehadirannya itu.Hakikat sebenarnya semua sedia maklum, DAP adalah puak yang paling pandai berpura-pura demi kepentingan politik sendiri.

Maka tak hairanlah jika ketika perhimpunan Bersih sebelum-sebelum ini Tun Mahathir dijadikan antara bahan kutukan terhadap pentadbiran negara hingga disamakan seperti ‘Maha Firaun’, tiba-tiba ‘Firaun’ yang sama itu pula mereka puji melambung.

Rasanya rakyat Malaysia terutama bangsa Melayu taklah terlalu bodoh untuk lihat apa yang sedang berlaku bukan?

Bagi yang masih tak nampak, sedarlah bahawa ada satu parti politik yang bercita-cita mahu mengambil alih negara ini, sedang bersandiwara dan mempergunakan Melayu termasuk menerusi satu parti baharu bagi memenuhi agenda mereka.

Mereka sangat licik hingga sekelip mata boleh tiba-tiba jadi sangat mesra dengan individu yang selama ini mereka labelkan sebagai musuh seperti Tun Mahathir, hinggakan bangsa Melayu yang tidak berfikir secara mendalam pasti dengan mudah termakan gula-gula mereka. – MYNEWSHUB.CC


EmoticonEmoticon