13 Mac, 2016

PAS mahu kurung wanita dalam rumah jika perintah Malaysia - DAP

KUALA LUMPUR – PAS sebuah parti politik yang akan mengurung kaum wanita Malaysia di rumah jika rakyat memilih parti itu me
merintah negara.

Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng berkata, fahaman parti PAS mengenai wanita berbeza dengan DAP yang berpandangan golongan itu setaraf dengan lelaki dalam semua aspek.

“Ketua Penerangan Dewan Ulamak PAS Pusat, Datuk Dr. Mohd Khairuddin Aman Razali berkata wajar institusi keluarga dipulihkan dengan memberi ruang kepada golongan isteri melaksanakan fungsi sebenar mereka di rumah sebagai isteri dan ibu.

“Kenyataan itu sangat keterlaluan, seksis, feudal dan mengenepikan peranan wanita dengan menafikan hak asasi dan sama rata untuk mencapai potensi yang kehendaki mereka sebagai manusia,” tegasnya dalam satu kenyataan media semalam.

Guan Eng berkata, golongan wanita tidak sepatutnya hanya menjadi suri rumah dan ibu semata-mata, sebaliknya berhak untuk menceburi bidang pekerjaan bagi merangsang pertumbuhan ekonomi.

Justeru, kata beliau, adalah penting untuk meningkatkan peratusan penglibatan wanita dalam sektor pekerjaan di negara ini bagi memacu Malaysia ke arah negara berpendapatan tinggi.

“Untuk mencapai status ekonomi berpendapatan tinggi, adalah amat membantu sekiranya penglibatan wanita dalam sektor pekerja ditingkatkan kepada lebih 65 peratus,” ujarnya.

Sehubungan itu, beliau mencabar Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang membuat kenyataan bagi menolak pandangan Ketua Penerangan Dewan Ulamak PAS Pusat tersebut.

Beliau turut mendesak Abdul Hadi supaya mengesahkan bahawa peranan lelaki dan wanita sama penting untuk pembangunan negara ini.

1 comments so far

Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya
(((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya.


EmoticonEmoticon