01 Jun, 2016

Tembelang maksiat ayah, anak terbongkar

Motosikal jenis Honda EX5 (kiri) dinaiki anak suspek ditahan anggota polis menyebabkan tembelang seorang bapa selama dua tahun terbongkar.
BATU PAHAT - Seorang anak terkejut apabila tembelang bapanya terbongkar selepas ditahan selepas terlibat dalam kes curi motosikal dua tahun lalu.

Ketua Polis Daerah Batu Pahat, Asisten Komisioner Din Ahmad berkata, anak suspek berkenaan tidak mengetahui motosikal dipinjam daripada bapanya itu adalah motosikal curi yang dilaporkan hilang pada 19 November 2014, setelah diletakkan di sebuah stesen minyak.

Katanya, pihaknya telah menemui sebuah motosikal jenis Honda EX5 berada dalam keadaan mencurigakan dan fizikalnya hampir menyamai sebuah motosikal yang dilaporkan hilang.

“Hasil pemeriksaan lanjut terhadap motosikal itu, ia adalah motosikal yang hilang dua tahun lalu. Kita telah menyoal siasat terhadap penunggang motosikal berkenaan dan dia menyatakan motosikal itu adalah milik bapanya yang dipinjamnya untuk ke pekan.

"Daripada soal siasat itu juga, kita berjaya menahan seorang lelaki berusia 43 tahun iaitu bapa kepada penunggang motosikal terbabit di kediamannya di Kampung Haji Ghaffar, Yong Peng,” katanya.

Menurut Din lagi, pihaknya juga mendapati ‘pencuri sebenar’ itu bekerja di stesen minyak, di mana motosikal mangsa dilaporkan hilang sejurus di parkir di situ.

Katanya, siasatan lanjut terhadap suspek dan anaknya juga mendapati, kedua-duanya tidak mempunyai rekod jenayah lampau, serta tidak terlibat dalam kes penyalahgunaan dadah.

"Kes berkenaan disiasat mengikut Seksyen 379A Kanun Keseksaan dan jika sabit kesalahan boleh dikenakan hukuman penjara tidak kurang daripada setahun dan tidak melebihi tujuh tahun dan boleh dikenakan denda," katanya.

1 comments so far

Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111
(((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111


EmoticonEmoticon