20 Julai, 2016

Isu Video Peluk Usher : Yuna Bidas Kritikan Netizen

Usher dan Yuna
Penyanyi Yuna tampil membidas sikap netizen yang mengkritik beliau memeluk rakan duetnya, Usher, ketika mengadakan persembahan Live at The Roots Picnic 2016, di Philadelphia, Amerika Syarikat, baru-baru ini.

Yuna menerusi laman Instagram miliknya berkata, pembabitannya dalam industri muzik bukan kerana ingin mencari populariti mahupun memuaskan hati mana-mana pihak.

"Khas untuk anda semua yang buat saya 'trending' hari ini. Seperti yang saya katakan sebelum ini, saya berada di sini bukan untuk memuaskan hati sesiapa.

"Terutama buat lelaki yang tidak mempercayai kebolehan wanita. Puas kutuk saya macam-macam, tetapi apabila nampak di pusat beli-belah, anda juga yang mahu bergambar," katanya.

Semalam, nama Yuna menjadi trending di laman sosial gara-gara video dirinya memeluk Usher selepas hampir selesai membuat persembahan pada acara tahunan berkenaan.

Ketika itu Yuna dan Usher tampil menyanyikan lagu hits mereka, Crush. Bagaimanapun, masih ada yang mempercayai kejadian itu bukanlah secara sengaja dan Yuna pada awalnya mengelak untuk memeluk penyanyi lelaki terbabit, namun terpaksa beliau berbuat kerana menghormati artis berpengalaman antarabangsa itu.
Dalam pada itu Yuna turut terkilan dengan segelintir penulis blog yang sengaja mahu memanaskan isu berkenaan bagi mendapatkan trafik pembaca yang tinggi.

"Ada segelintir penulis blog pun sama. Kalau ada benda menarik, baru nak tumpang. Apabila tiada berita, cari dosa dan buka aib orang, pecah-belahkan bangsa sendiri sebab nak dapatkan trafik di blog dan iklan.

"Semua sebab nak duit. Jangan ingat saya tak tahu apa yang anda buat untuk hidup. Kita bukannya bodoh. Ada satu peratus pembenci dan 99 peratus peminat yang sentiasa menyokong sejak terbabit dalam industri muzik, daripada hari pertama lagi. Jangan sesekali ingat yang saya lupa pada anda," ujarnya.

Sementara itu, Yuna turut berkata, kejayaan beliau juga adalah disebabkan sebahagian peminat yang sentiasa memberikan aura positif kepada dirinya.

Beliau turut berterima kasih pada media Melayu bertauliah, yang mengeluarkan cerita-cerita mengenai dirinya.
"Alhamdulillah, saya berada di sini kerana aura positif anda. Terima kasih juga kepada media Melayu sebenar yang bertauliah, ada harga diri dan bertanggungjawab dalam menulis berita. Mereka datang kepada saya dengan cara elok bertanya khabar.

"Saya berdoa agar Allah memberkati anda yang baik hati. Anda dan saya mempunyai perkara yang sama iaitu sabar, dan kerana itu kita mampu berhubungan," tuturnya.

sumber : Berita Harian


EmoticonEmoticon